Останнім часом мексиканська кухня стає вельми популярною. Принцип традиційних страв мексиканської кухні такий: гостра начинка з м'яса і овочів загортається в тортілью - корж з кукурудзяного борошна. Відрізняється лише форма подачі. Наприклад, начинка, загорнута в тортілью - це бурітто. Якщо цю ж начинку просто розмістити на кукурудзяному коржі, не загортаючи, то вийде вже фахітос. А якщо бурітто запекти в духовці з соусом, перед нами - енчіладас. Начинка для тортільи може бути найрізноманітнішою: м'ясний фарш, овочі, гриби. Якщо кукурудзяного коржа немає, його легко можна приготувати самим або замінити тонким вірменським лавашом.
Для приготування соусу почистити цибулю і часник, з перцю чилі вийняти все насіння і все це дрібно покришити.
У сковороді на середньому вогні розігріти олію і обсмажити цибулю, часник, перець чилі 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім влити консервовані помідори, додати сіль, цукор, чорний перець за смаком і все це тушкувати при постійному помішуванні ще 5-7 хвилин. Соус готовий.
В іншій сковороді на сильному вогні на соняшниковій олії обсмажити курячий фарш 10-15 хвилин, поки вся рідина з фаршу повністю не випариться. Коли фарш почне підрум'янюватися, засипати сіль за смаком, орегано, коріандр. Обсмажити фарш ще 5 хвилин.
Потерти на велику тертку сир і нарізати кінзу. Перемішати сир і кінзу.
У форму для запікання вилити половину соусу. Тортільї злегка розігріти в мікрохвильовій печі, щоб вони стали еластичнішими. На одну половину коржа викласти 2-3 ст. ложки фаршу, посипати тертим сиром і присипати порізаної кінзою. Акуратно згорнути тортілью в трубочку і викласти на соус швом вниз. І так 5 разів (чи скільки поміститься трубочок).
Коли всі рулетики будуть у формі, залити їх зверху соусом, який залишився і посипати сиром і кінзою.
Помістити форму в попередньо розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 150°C, поки сир повністю не розплавиться.