Ег-ног "Кавовий"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Ег-ног "Кавовий"

За підозрілим словом «ег-ног» ховається смачний і дуже ароматний шотландський напій на основі сирих яєць, молока і пряних спецій, дальній «закордонний родич» нашого гоголь-моголя. У Європі та Америці він є важливим атрибутом різдвяного столу. Хоча, для того, щоб його приготувати, чекати свят зовсім не обов'язково. Отже, Вашій увазі кавовий ег-ног. Кавомани по достоїнству оцінять насичений смак і приємний аромат свіжозвареної кави з корицею. Не обійтися без одного важливого компонента, без якого ег-ног не буде таким зігріваючим – коньяку (або рому, бренді). Раніше цей напій був особливо популярний в аристократів, які могли собі дозволити пити дорогий алкоголь.

Інгредієнти

  • Мелена кава - 4 ч.л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 200 мл
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Коньяк (або ром) - 30 г
  • Збиті вершки для оздоблення - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Зваріть 200 мл міцної кави.

  • 02

    Відділіть білки від жовтків (білки залиште, вони нам не знадобляться). Молоко нагрійте, щоб воно стало теплим, але не кипіло, і зніміть з вогню.

  • 03

    Жовтки ретельно розітріть з цукром. Потім, безперервно помішуючи, влийте до них гаряче молоко, гарячу каву, коньяк (у цьому рецепті можна також використовувати ром).

  • 04

    Розлийте отриманий напій у дві високі склянки, прикрасьте збитими вершками. Також можна посипати напій меленою кавою або корицею.