Великодній яєчний суп - страва дієтична, легка і дуже смачна. У цій страві є і необхідні калорії, які подарують організму заряд бадьорості, а також овочі, що дають нам вітаміни. Особливою цю страву робить пряність, шафран - дарує специфічний, але дуже цікавий і приємний аромат, а також привносить гіркоту в суп. До речі, саме шафран згадується ще в Старому Завіті.
З помідорів зняти шкірку. Нарізати м'якоть тонкими часточками, видаливши насіння. Картоплю і цибулю очистити і нарізати кубиками, часник і кріп подрібнити. Порей нарізати кільцями.
У каструлі обсмажити на олії цибулю і порей протягом 4 хв. Влити 1,5 л. води, додати картоплю, часник, апельсинову цедру, шафран, сіль і перець. Довести до кипіння, варити 10 хв. Додати помідори і варити ще 10 хв.
По одному розбивати яйця в чашку і переливати в бульйон. Готувати 4 хв. Розлити по тарілках так, щоб у кожній було по 1 яйцю. Посипати кропом.