Домашнє лимонне морозиво
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Домашнє лимонне морозиво

Морожене здавна було любимо усіма народами. Точніше раніше це було не морожене навіть , а лише його подібність. Так , наприклад , у Київській Русі , улюбленим ласощами народу було наструженное заморожене молоко , начебто альтернативи сучасному морозиву . А в Китаї , народ любив десертнічать замороженим фруктовим соком. У східних країнах до сьогодні улюбленим охолодженим ласощами є щербет . Як бачимо , у всі часи охолоджені морожені десерти були дуже популярними. Сьогодні ми вам представляємо рецепт приготування прекрасного лимонного морозива. Таке лимонне морозиво буде відмінно вас освіжати в спекотний літній день.

Інгредієнти

  • Вершки 33-35% - 500 мл
  • Згущене молоко - 1 банка
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    На кілька хвилин опустіть лимон в гарячу воду, дістаньте, розріжте навпіл та витисніть сік (знадобиться близько 1/4 склянки). Шкірку лимона можна залишити для оздоблення морозива.

  • 02

    Вершки охолодіть і почніть збивати міксером, спочатку на невеликій швидкості, потім поступово збільшуючи її. Як тільки вершки почнуть густішати, збивання зупиніть (важливо не перезбити вершки, інакше морозиво вийде занадто жирним!).

  • 03

    Додайте до вершків згущене молоко, добре перемішайте.

  • 04

    Влийте лимонний сік і ще раз добре перемішайте.

  • 05

    Викладіть масу у ємність, у якій ви будете її заморожувати (для цього добре пасує, наприклад, пластиковий контейнер). Поставте морозиво в морозилку.

  • 06

    Через 2 години дістаньте морозиво, добре перемішайте виделкою або вінчиком, знову поставте в морозилку до повного заморожування на 6-8 годин. Це необхідно для того, щоб наситити морозиво повітрям та його текстура набула легкості.

  • 07

    Для подачі можна сформувати кульки спеціальною ложкою, опустивши її на 30 секунд у гарячу воду. Декоруйте морозиво листочками м'яти, смужками лимонної цедри, горішками чи розтопленим шоколадом.