У тебе в холодильнику виявилася заморожена полуниця і ти не знаєш, що з неї приготувати? Ось чудовий і легкий варіант полуничного десерту, який прикрасить різнобарвністю твої сірі будні. Використання бісквіту з соковитою, червоною ягодою – полуницею є просто неперевершеним з точки зору смаку. Це поєднання здивує вас своєю витонченою красою та водночас корисністю. Дивовижне використання легкого йогурту з ніжною сметаною, надасть повітряної легкості десерту. А доповнення білосніжних вершків та солодкого ванільного цукру взагалі завершать кулінарний шедевр. Не слід забувати і про поживність та насиченість вітамінами та мінералами даної страви, що звичайно ж виводить даний десерт на перші місця турнірних таблиць серед любителів солоденького.
Полуницю вимити, обсушити, видалити плодоніжки і розрізати на 2 або 4 частини. Засипати полуницю 25 г. ванільного цукру, дати постояти 10 хвилин.
Йогурт змішати зі сметаною, хересом і 20 г. ванільного цукру. Вершки збити в круту піну з рештою ванільного цукру і підмішати до йогуртового крему.
Бісквіт поламати на маленькі шматочки. Половину ягід розтерти і змішати з шматочками полуниці, що залишились.
2/3 бісквітної крихти розкласти по келихах, зверху викласти 2 ст.л. крему. Потім розкласти по келихах 2/3 ягідної суміші, зверху викласти крем, що залишився, посипати бісквітом і викласти ягоди. Дати постояти в холодильнику 20-30 хвилин, прикрасити листочком м’яти і подати до столу.