Десерт із полуниці з вершково-йогуртовим кремом і бісквітом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Десерт із полуниці з вершково-йогуртовим кремом і бісквітом

У тебе в холодильнику виявилася заморожена полуниця і ти не знаєш, що з неї приготувати? Ось чудовий і легкий варіант полуничного десерту, який прикрасить різнобарвністю твої сірі будні. Використання бісквіту з соковитою, червоною ягодою – полуницею є просто неперевершеним з точки зору смаку. Це поєднання здивує вас своєю витонченою красою та водночас корисністю. Дивовижне використання легкого йогурту з ніжною сметаною, надасть повітряної легкості десерту. А доповнення білосніжних вершків та солодкого ванільного цукру взагалі завершать кулінарний шедевр. Не слід забувати і про поживність та насиченість вітамінами та мінералами даної страви, що звичайно ж виводить даний десерт на перші місця турнірних таблиць серед любителів солоденького.

Інгредієнти

  • Полуниця - 400г
  • Ванільний цукор - 60г
  • Йогурт - 150г
  • Сметана - 150г
  • Вершки - 200г
  • Портвейн - 2 ст.л.
  • Бісквіт - 60г

Етапи приготування

  • 01

    Полуницю вимити, обсушити, видалити плодоніжки і розрізати на 2 або 4 частини. Засипати полуницю 25 г. ванільного цукру, дати постояти 10 хвилин.

  • 02

    Йогурт змішати зі сметаною, хересом і 20 г. ванільного цукру. Вершки збити в круту піну з рештою ванільного цукру і підмішати до йогуртового крему.

  • 03

    Бісквіт поламати на маленькі шматочки. Половину ягід розтерти і змішати з  шматочками полуниці, що залишились.

  • 04

    2/3 бісквітної крихти розкласти по келихах, зверху викласти 2 ст.л. крему. Потім розкласти по келихах 2/3 ягідної суміші, зверху викласти крем, що залишився, посипати  бісквітом і викласти ягоди. Дати постояти в холодильнику 20-30 хвилин, прикрасити листочком м’яти і подати до столу.