За своїм визначенням цукати - це ягоди, фрукти або овочі, зварені в цукровому сиропі, відділені від нього і злегка підсушені. Цукати чи не самі найстаріші ласощі. Цукати були відомі з давніх часів і користувалися величезною популярністю скрізь. Ще б пак, адже, це прекрасний смачний і корисний десерт. Тому сьогодні з радістю надаємо вам рецепт приготування цукатів з яблук. Цукати не повинні бути злиплі між собою в єдину масу. Неодмінно приготуйте цукати з яблук, адже, вони неймовірно корисні. А дієтологи радять замінювати цукерки саме цукатами. Адже, в цукатах міститься велика кількість необхідної для травлення клітковини, а також багато вітамінів і мікроелементів.
Яблука помити, почистити, нарізати невеликими шматочками.
Потримати їх в киплячій воді 10-15 хвилин, після, відразу ж опустити в холодну воду.
Воду після варки яблук вилити в каструлю, додати цукор, зварити сироп.
Залити яблука гарячим сиропом, залишити на 3-4 години. Після, поставити на вогонь, варити 5-7 хвилин. Зняти з вогню каструлю, залишити на 6-8 годин. Повторити процедуру (варити 5-7 хвилин, потім залишити на 6-8 годин) 2-3 рази, поки яблука не стануть прозорими.
Викласти яблука на сито, перекласти на деко, поставити в духовку. Підсушити 10-15 хвилин при температурі 150°C з відкритою дверкою. Посипати під час сушіння цукром.