Пропонований простий і швидкий гарнір – яскравий приклад того, як звичайна крупа перетворилася до невпізнання завдяки грамотному додаванню запашних приправ і пряних спецій. Неймовірно ароматний рис за індійським рецептом вмить зруйнує Ваше звичне уявлення про цей білий злак. Успіх страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати басматі – індійський сорт рису, зерно якого має витягнуту форму і щільну структуру. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі прозвали «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.
Вимити рис і замочити на 1 годину, щоб був розсипчастим.
Нагріти олію в глибокій каструлі з товстим дном (з кришкою). Додати лавровий лист, паличку кориці, гвоздику, кмин і перець.
Через кілька хвилин додати замочений рис і смажити 5 хвилин.
Додати воду і приправити сіллю. Збільшити вогонь. Помішувати якомога рідше, щоб не пом'яти рис.
Коли вода почне випаровуватися зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 5-7 хвилин, поки рис не буде готовий.
Прикрасити нарізаною м’ятою.