Тофу – корисний, дієтичний натуральний продукт, що представляє собою соєвий сир, славиться гранично високим вмістом білка і з цієї позиції випереджає навіть м'ясо, рибу і курячі яйця. Не дарма його прозвали «м'ясом без кісток». А просочений соєвим соусом і обсмажений з пряними спеціями під хрусткою рум'яною скоринкою, він ще й неймовірно смачний. Така легка і ароматна закуска особливо повинна порадувати вегетаріанців і любителів вишуканої японської кухні. А все завдяки унікальній здатності тофу вбирати соки, смаки і аромати продуктів, з якими його готують. Сам по собі сир має нейтральний смак, але, тим не менш, він вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні.
Трохи притисніть тофу, щоб віджати зайву рідину.
Вилийте на тарілку соєвий соус і вмочіть у ньому тофу: залишайте його просочуватися по кілька хвилин з кожного боку.
Тим часом змішайте суміш перців, часниковий сік, перець чилі, кмин.
Коли тофу просочиться соусом, добре обсипте його спеціями з усіх боків.
Смажте в сковороді на великому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
Тофу повинен дуже добре обсмажитися, так що не бійтеся, що він підгорить.