Крем-брюле
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Крем-брюле

Аби не жити від свята до свята або ж від вихідного до вихідного, можна влаштовувати собі веселощі щодня. Для цього не обов'язково йти в ресторан або ж влаштовувати застілля. Просто приготуйте цікавий десерт, який легко зробить ваші будні яскравішими. Наприклад, ніжне, солодке і вишукане крем-брюле не просто зробить барвистим життя, а простелить яскраву веселку над вашою головою. Ніжний заварний крем, який ніби ховається під карамельною скоринкою, застане зненацька самого запеклого гурмана. Поки французи і англійці сперечаються, хто ж придумав цей десерт, пропонуємо вам просто насолоджуватися незвичайним смаком і забути про все навколо. Крем-брюле стане прикрасою як буденного, так і святкового столу. До речі, гілочка м'яти або ж шматочок улюбленого фрукта зробить десерт ще цікавішим і красивішим.

Інгредієнти

  • Молоко - 900 мл.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ст. л.
  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 225 г.

Етапи приготування

  • 01

    Довести до кіпіння 700 мл. молока, додати паличку кориці, лимонну кірку і ваніль. Зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.

  • 02

    Одну половину молока збити з яєчними жовтками, а другу половину з борошном.

  • 03

    У чисту каструлю вилити кип'ячене молоко і, швидко помішуючи, додати молоко з яйцем і борошном, всипати 100 грам цукру.

  • 04

    Знову поставити на вогонь і постійно помішуючи варити до загустіння крему (приблизно 10 хвилин).

  • 05

    Крем-брюле розлити по формочкам (склянкам, креманкам) і охолодити (близько 1 години).

  • 06

    Тепер необхідно приготувати карамель. У каструлю насипати цукор і, помішуючи, тримати на слабенькому вогні, поки цукор не стане золотистого кольору і не розплавиться (приблизно 5 хвилин).

  • 07

    Карамель обережно розлити по формах зверху крему і залишити до затвердіння хвилин на 5.