Аби не жити від свята до свята або ж від вихідного до вихідного, можна влаштовувати собі веселощі щодня. Для цього не обов'язково йти в ресторан або ж влаштовувати застілля. Просто приготуйте цікавий десерт, який легко зробить ваші будні яскравішими. Наприклад, ніжне, солодке і вишукане крем-брюле не просто зробить барвистим життя, а простелить яскраву веселку над вашою головою. Ніжний заварний крем, який ніби ховається під карамельною скоринкою, застане зненацька самого запеклого гурмана. Поки французи і англійці сперечаються, хто ж придумав цей десерт, пропонуємо вам просто насолоджуватися незвичайним смаком і забути про все навколо. Крем-брюле стане прикрасою як буденного, так і святкового столу. До речі, гілочка м'яти або ж шматочок улюбленого фрукта зробить десерт ще цікавішим і красивішим.
Довести до кіпіння 700 мл. молока, додати паличку кориці, лимонну кірку і ваніль. Зменшити вогонь і варити протягом 5 хвилин.
Одну половину молока збити з яєчними жовтками, а другу половину з борошном.
У чисту каструлю вилити кип'ячене молоко і, швидко помішуючи, додати молоко з яйцем і борошном, всипати 100 грам цукру.
Знову поставити на вогонь і постійно помішуючи варити до загустіння крему (приблизно 10 хвилин).
Крем-брюле розлити по формочкам (склянкам, креманкам) і охолодити (близько 1 години).
Тепер необхідно приготувати карамель. У каструлю насипати цукор і, помішуючи, тримати на слабенькому вогні, поки цукор не стане золотистого кольору і не розплавиться (приблизно 5 хвилин).
Карамель обережно розлити по формах зверху крему і залишити до затвердіння хвилин на 5.