Капучино - це популярний у всіх країнах кавовий напій з додаванням молока, молочної піни або морозива. Батьківщиною цього напою прийнято вважати Італію, так як слово «капучино» походить від італійського «капуцин - cappuccino». Найчастіше італійці випивають чашку ароматної капучино за сніданком. Згідно смаку напій можна посипати цукром, горіхами, тертим шоколадом, корицею або іншими спеціями поверх піни. При додаванні в капучино рому або лікеру це слід робити до утворення піни. Дуже популярним стало прикрашати молочну піну за допомогою кави - латте-арт.
Спочатку потрібно засипати каву в чашку, залити водою на 2/3 об'єму чашки (300 мл.), перемішати. Поставити в мікрохвильову піч. Включити на хвилину-дві при потужності 800 Вт. та слідкувати: при утворенні густої шапки піни поставити на паузу та почекати, поки піна не осяде.
Включити знову та повторити ці дії ще 2 рази. Все, кава готова. Дати їй трішки постояти, можна капнути трохи холодної води, щоб осіла гуща.
У склянку ємністю 240 г., придатний для мікрохвильової печі, покласти морозиво. Нагрівати, поки морозиво не стане гарячим та не зашипить (через 1,5-2 хвилини). Влити готову каву у морозиво тонкою цівкою.