Сорбет - це заморожене фруктове пюре дрібнокристалічної структури. Цей холодний десерт - ідеальне частування в спекотний літній день. Переваги сорбету: це блюдо з натуральних продуктів, причому блюдо низькокалорійне і вітамінне. До того ж сорбет освіжає у спеку краще морозива. Ви витратите мінімум сил на приготування цитрусового сорбету. Збиваючи фруктове пюре, що замерзає, блендером кілька разів, Ви допоможете йому придбати дрібнозернисту структуру і насититися повітрям. Готовий сорбет можна розкласти в порційні чашечки або креманки і прибрати в морозильник до моменту подачі.
Зняти цедру з усіх фруктів. У блендер викласти м'якоть фруктів. Подрібнити в пюре.
Цедру викласти в каструлю, залити водою і додати цукор. Поставити суміш на вогонь, зварити сироп, після чого остудити його.
Змішати фруктове пюре з сиропом. Поставити в морозильну камеру. Через 1 годину дістати з холодильника, збити блендером, знову прибрати в холодильник на 1 годину, після чого ще раз збити, знову прибрати в холодильник, і через 30 хвилин в третій раз збити блендером, прибрати в холодильник на 12 годин.