Курча по-римськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Курча по-римськи

Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.

Інгредієнти

  • Грудинка куряча - 2 шт.
  • Стегно куряче - 2 шт.
  • Сіль - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Перець червоний - 1 шт.
  • Шинка прошуто - 100 г.
  • Часник - 2 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Чебрець свіжий - 1 ст. л.
  • Орегано - 1 ст. л.
  • Бульйон курячий - 100 мл.
  • Каперси - 2 ст. л.
  • Петрушка - 50 г.
  • Перець жовтий - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.

  • 02

    Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.

  • 03

    Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.

  • 04

    Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.

  • 05

    Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.