Спробувавши цю ароматну італійську страву, Ви не раз захочете приготувати її знову і знову. Курча по-римськи стане гідною прикрасою Вашого святкового столу, привівши в захват всіх гостей. Ніжне м'ясо курчати підкорить своєю соковитістю і апетитною скоринкою. Невід'ємним інгредієнтом страви є прошутто – італійська шинка, приготовлена зі свинячого окосту з морською сіллю. Цей вишуканий делікатес наситить овочі благородним ароматом копченостей. Завершує композицію пряні спеції – чебрець і орегано. Завдяки тому, що м'ясо настоїться в холодильнику, курча добре просочиться соусом. Рекомендується готувати страву за день святкового застілля.
Видалити з м'яса шкіру, натерти сіллю і перцем. Обсмажити м'ясо на розігрітій сковороді в олії, до золотистої скоринки.
Витягнути м'ясо зі сковороди, замість нього на сковороду додати подрібнений перець і шинку. Готувати протягом 5 хвилин, після чого додати на сковороду нарізаний тонкими частинками часник. Тушкувати ще 1 хвилину.
Додати чебрець і орегано, подрібнені помідори на сковороду, вилити вино і бульйон. Перемішати суміш, додати вже обсмажене м'ясо.
Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, готувати 20-30 хвилин.
Викласти м'ясо з соусом в ємність з герметичною кришкою, прибрати в холодильник на 8 годин. При подачі підігріти м'ясо, і додати в соус каперси і посічену петрушку.