Курячий суп зі шпинатом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Курячий суп зі шпинатом

Хочете порадувати себе не лише смачненькою, а й поживною їжею без холестерину та жирів, тоді цей супчик для вас. Використання курячого мяса, яке є низькокалорійним та дозволяє шлунку швидко перетравлювати їжу, звичайно ж таки позитивно відображається на роботі нашого організму. Не слід забувати і про особливий компонент - шпинат. Ця дивовижна травичка стала частим інгредієнтом на кухнях багатьох країн світу. А корисність шпинату не перестає дивувати нас, він містить багато заліза, що дає можливість краще засвоюватись білкам та прискорює обмін речовини, що звичайно ж стимулює організм до схуднення. Тому, споживання даного продукту є беззаперечним в даній страві. А в поєднанні з різноманітними овочами взагалі є зеленим оазисом серед палючої пустелі калорійної їжі. Слідкуйте за собою та споживайте правильну їжу, якою і є наш курячий супчик.

Інгредієнти

  • Курка (стегно або інша частина) - 200 г
  • Картопля - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 50 г
  • Вода - 1,8 л
  • Морква - 50 г
  • Соняшникова рафінована олія - 60 мл
  • Морожений шпинат - 150 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Куряче стегенце розрізати по суглобу на дві частини, промити, викласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити каструлю на сильний вогонь, коли вода закипить, зменшити вогонь і продовжити варити.

  • 02

    Поки куряче стегенце вариться, картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками або скибочками.

  • 03

    Коли куряче м'ясо буде повністю готове, вийняти його з бульйону, в який покласти картоплю. Знову довести бульйон до кипіння на сильному вогні і, зменшивши його, варити до готовності картоплі, посоливши при цьому за своїм смаком.

  • 04

    У готового стегенця м'ясо відокремити від кісток.

  • 05

    Почистити цибулю і моркву, нарізати їх дрібними кубиками.

  • 06

    Обсмажити цибулю і моркву на соняшниковій рафінованій олії до золотистого кольору.

  • 07

    Коли картопля буде повністю готова, пересипати в суп цибульно-морквяну засмажку. Відразу ж покласти назад в суп куряче м'ясо і додати кубики попередньо розмороженого шпинату.

  • 08

    Суп перемішати, довести до кипіння і варити на повільному вогні протягом 8 хвилин. Всипати чорний мелений перець. Зняти каструлю з супом з плити.

  • 09

    Курячий суп зі шпинатом готовий! Через 10 хвилин розлити суп на порції і подати його до столу!