Запіканки бувають не тільки солодкими. Одна з таких - куряча запіканка з брокколі. Як відомо, курка - це джерело білка. Її корисно з'їсти навіть увечері, тому що білок не калорійний, а це має зацікавити тих, хто стежить за фігурою. До того ж брокколі дуже корисний для організму. Даремно його ігнорують багато господинь. У ньому багато вітаміну С, К; також він добре сприяє схудненню. Іншими словами, ця страва нібито створена для тих, хто збирається худнути або переживає за свою вагу. Відмінний мікс смаку та користі.
Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.
Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл. курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні протягом 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.
Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк. Дати обсохнути.
Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Цибулю очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати сир, добре перемішати.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.
Зверху посипати сирно - хлібною сумішшю. Поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хв.