Вишневий кекс
Кількість порцій - 15
Час приготування - 1 г 35 хв

Вишневий кекс

Якщо ви прихильник домашньої випічки, тоді ви з радістю звернете увагу на цей рецепт вишневого кексу. Це просто приголомшливий рецепт смачної та ніжної випічки. Вишня надає йому особливий кислуватий смак, який полонить вас, та й не тільки вас, але і всіх, хто його спробує. До того ж приготувати кекс досить просто, так що ви захочете робити його знову і знову. Це десерт цілком підійде для тихої сімейної вечері і подарує вам багато радості і тепла, створить атмосферу домашнього свята. Ваші дітки будуть в захопленні від його м'якого смаку і приємного аромату. А вам сподобається те, що готувати його нескладно, але при цьому він дуже смачний.

Інгредієнти

  • Лимон - 1 шт.
  • Борошно - 275 г.
  • Вишня - 250 г.
  • Розпушувач - 20 г.
  • Конфітюр - 100 г.
  • Подрібнені фісташки - 20 г.
  • Розм'якшене вершкове масло - 150 г.
  • Цукор - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Збити до стану піни розм'якшене вершкове масло, цукор, натерту цедру половини лимона і дрібку солі. По одному додати яйця, не припиняючи перемішувати. Постійно розмішуючи, додати борошно, змішане з розпушувачем, замісити тісто.

  • 02

    Ягоди вишні помити, 15 найкрасивіших ягід відставити убік для прикрашання. Залишені ягоди очистити від плодоніжок і кісточок, перемішати з тістом.

  • 03

    Викласти тісто на застелену папером для випічки прямокутну форму для кексу (довжина близько 25 см.). Випікати його в заздалегідь розігрітій до 200°C градусів духовці на середньому вогні близько 15 хвилин. Витягнути кекс з духовки, зробити неглибокий хрестоподібний надріз, пекти ще близько години при 175°C градусах на вогні нижче середнього.

  • 04

    Витягнути пиріг з духовки, викласти остигати. Розігріти конфітюр з невеликою кількістю води, процідити через сито. Намазати пиріг з усіх боків розігрітим конфітюром. Посипати фісташками, прикрасити ягодами вишні, дати охолонути, нарізати на шматочки, подавати до столу.

  • 05

    Маленька порада: при додаванні ягід вишні в тісто розмішувати їх дуже обережно, щоб вони не дали сік і тісто не забарвилося в червоний колір. Не в сезон можна робити такий кекс з коктейльними вишнями.