Головна хитрість сирнику – використання картопляного крохмалю (або манної крупи) замість борошна. Завдяки цьому він виходить неймовірно ніжним і повітряним, але при цьому досить пружним. Замість звичайного кисломолочного сиру рекомендуємо використовувати покупний або власного приготування сирний крем – густу масу з перетертого кисломолочного сиру, вершкового масла, цукру і збитих яєць. Туди ж можна додати різні смакові добавки – ваніль, цедру лимона, какао-порошок. Загалом, експериментуйте згідно Вашим смаковим уподобанням. Наш сирник не звичайний: на корж по всій поверхні викладаються половинки стиглих абрикос. Виходить дуже смачне, оригінальне і красиве частування до чаю.
Яйця збити з цукром в пишну світлу тягучу масу.
Додати сирний крем і добре перемішати.
Всипати крохмаль, просіяний через сито, і перемішати до однорідності.
У форму діаметром 20 см, змащену маслом і посипану борошном, викласти тісто і втиснути в нього половинки абрикосів.
Випікати при 180 С 40-45 хвилин.