Сирник з абрикосами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Сирник з абрикосами

Головна хитрість сирнику – використання картопляного крохмалю (або манної крупи) замість борошна. Завдяки цьому він виходить неймовірно ніжним і повітряним, але при цьому досить пружним. Замість звичайного кисломолочного сиру рекомендуємо використовувати покупний або власного приготування сирний крем – густу масу з перетертого кисломолочного сиру, вершкового масла, цукру і збитих яєць. Туди ж можна додати різні смакові добавки – ваніль, цедру лимона, какао-порошок. Загалом, експериментуйте згідно Вашим смаковим уподобанням. Наш сирник не звичайний: на корж по всій поверхні викладаються половинки стиглих абрикос. Виходить дуже смачне, оригінальне і красиве частування до чаю.

Інгредієнти

  • Крем сирковий - 200г
  • Яйця - 2шт
  • Цукор - 50г
  • Картопляний крохмаль - 40г
  • Абрикоси - 400г

Етапи приготування

  • 01

    Яйця збити з цукром в пишну світлу тягучу масу.

  • 02

    Додати сирний крем і добре перемішати.

  • 03

    Всипати крохмаль, просіяний через сито, і перемішати до однорідності.

  • 04

    У форму діаметром 20 см, змащену маслом і посипану борошном, викласти тісто і втиснути в нього половинки абрикосів.

  • 05

    Випікати при 180 С 40-45 хвилин.