Сирні равлики з салом і зеленню
Кількість порцій - 32
Час приготування - 1 г 15 хв

Сирні равлики з салом і зеленню

Що за дивна і водночас пікантна закуска - ці наші сирні равлики з салом і зеленню! Пропонуємо вам просто вибуховий за своїм смаком і оригінальністю рецепт, який обов'язково здивує ваших друзів і близьких. Приготування сирних равликів не займе у вас багато часу і не застане зненацька при несподіваному візиті гостей. Не станемо сперечатися на рахунок того, що закуски у нас самі різні, але чи багато ви можете приготувати їх з використанням українського національного продукту - сала. Без сумніву страви нашої кухні славляться своїм неповторним смаком. Але в цьому рецепті присутні компоненти, що представляють кухні і інших країн.Наприклад, голландський сир Гауда, що вирізняється своїм м'яким кремовим смаком. Не можна не згадати і про ароматну зелень, яка дозволить вашим равликам бути вишуканою прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Дріжджі - 1 шт.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Сало - 150 г.
  • Сир гауда - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти у велику миску. Додати дріжджі, сіль, олію та воду, замісити тісто. Залишити підходити в теплому місці на 30 хвилин.

  • 02

    У цей час зелень помити, обтрусити від води. Листя петрушки обірвати, дрібно порубати, зелену цибулю нарізати тонкими кільцями.

  • 03

    Сир крупно натерти, сало порізати невеликими кубиками. Тісто розкачати на злегка присипанії борошном робочій поверхні в прямокутний пласт приблизно 40 х 45 см.

  • 04

    Розподілити по тісту сир, зелень і шматочки сала. З більш довгої сторони закатати тісто в рулет, злегка притискаючи, розрізати впоперек гострим ножем на 32 частини.

  • 05

    Викласти їх на застелене пекарським папером деко, залишити на 30 хвилин. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C градусів духовці на вогні трохи вище середнього близько 15 хвилин.

  • 06

    Витягнути, викласти для охолодження. При бажанні посипати кунжутом, подавати до столу.