Всіма улюблена шарлотка – це солодкий пиріг з яблук (або вишні), запечених в бісквітному тісті. Вважається, що ідея цієї французької страви була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу, однак подається в теплому вигляді. За однією з версій десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Доступність і дешевизна яблук, як головного інгредієнта шарлотки, робить цей смачний десерт особливо популярним у всьому світі. Антоновські пружні яблучка вважаються найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки. Їх насичений аромат і легка кислинка прекрасно доповнюють смак солодкого бісквіта. Приємного чаювання.
Спочатку потрібно яйця збити з цукром та додати борошно і розпушувач. Потім помити яблука, почистити їх та порізати. Тісто змішати з порізаними яблуками.
Вилити його в скляну форму, змащену вершковим маслом або викладену пергаментом, приблизно до половини, оскільки пиріг дуже добре підніметься.
Випікати на найбільшій потужності (можна на 800 Вт) приблизно 10 хвилин. Пиріг готовий.