Запіканка з рисом і шинкою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 5 хв

Запіканка з рисом і шинкою

Пропонуємо сьогодні порадувати себе дуже простою і в той же час дуже смачною стравою. Запіканка з рисом і шинкою - це досить легка у приготуванні страва, що складається з найпростіших продуктів. Проте простота даної страви зобов'язує її бути дуже смачною. До того ж, запіканка - це економна страва. Тому що досить часто у вас залишається рис, який у якості гарніру не з'ївся. А в даній страві залишковий відварений рис ми використовуємо в якості основи для запіканки з шинкою. Якщо ви любите поєднання рису, зеленої цибулі та яйця, то вам обов'язково сподобається дана страва. До всього іншого - це самостійна страва, яку можна вживати в якості сніданку, обіду і вечері. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Рис - 1,5 стакана
  • Сир - 300 г.
  • Овочева суміш - 200 г.
  • Томатна паста - 100 г.
  • Зелена цибуля - 3 пера
  • Яйця - 2 шт.
  • Шинка - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Стручковий перець - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити і залишити остигати.

  • 02

    Сир натерти на середній тертці.

  • 03

    Яйця злегка збити вилочкою.

  • 04

    Шинку нарізати на невеликі кубики.

  • 05

    Зелену цибулю нарізати кружечками.

  • 06

    У глибоку каструлю висипати варений рис, 2/3 тертого сиру, розморожену суміш овочів, томатну пасту, збиті яйця і зелену цибулю. За смаком посолити, поперчити і ретельно перемішати.

  • 07

    Отриману масу розділити на дві рівні частини.

  • 08

    Першу частину маси викласти на деко, яке змастити маслом і прокласти папером. Вирівняти шар і злегка придавити.

  • 09

    Зверху присипати порізаною шинкою і стручковим перцем, який попередньо обсмажити на грилі і тонко нарізати.

  • 10

    Викласти другу частину рисової маси. Знову придавити і розрівняти поверхню. Зверху посипати сиром, що залишився.

  • 11

    Деко поставити в духовку на температуру 180°C і випікати приблизно 20-25 хвилин.

  • 12

    Потім вийняти з духовки і остудити. Потім розрізати запіканку на порційні шматочки і страва готова.