Пропонуємо сьогодні порадувати себе дуже простою і в той же час дуже смачною стравою. Запіканка з рисом і шинкою - це досить легка у приготуванні страва, що складається з найпростіших продуктів. Проте простота даної страви зобов'язує її бути дуже смачною. До того ж, запіканка - це економна страва. Тому що досить часто у вас залишається рис, який у якості гарніру не з'ївся. А в даній страві залишковий відварений рис ми використовуємо в якості основи для запіканки з шинкою. Якщо ви любите поєднання рису, зеленої цибулі та яйця, то вам обов'язково сподобається дана страва. До всього іншого - це самостійна страва, яку можна вживати в якості сніданку, обіду і вечері. Приємного апетиту!
Рис відварити і залишити остигати.
Сир натерти на середній тертці.
Яйця злегка збити вилочкою.
Шинку нарізати на невеликі кубики.
Зелену цибулю нарізати кружечками.
У глибоку каструлю висипати варений рис, 2/3 тертого сиру, розморожену суміш овочів, томатну пасту, збиті яйця і зелену цибулю. За смаком посолити, поперчити і ретельно перемішати.
Отриману масу розділити на дві рівні частини.
Першу частину маси викласти на деко, яке змастити маслом і прокласти папером. Вирівняти шар і злегка придавити.
Зверху присипати порізаною шинкою і стручковим перцем, який попередньо обсмажити на грилі і тонко нарізати.
Викласти другу частину рисової маси. Знову придавити і розрівняти поверхню. Зверху посипати сиром, що залишився.
Деко поставити в духовку на температуру 180°C і випікати приблизно 20-25 хвилин.
Потім вийняти з духовки і остудити. Потім розрізати запіканку на порційні шматочки і страва готова.