Бісквітний торт з ягодами - це дуже смачний і легкий десерт, який сподобається всім. Коли десерт радує око яскравими кольорами і одним виглядом своїм піднімає настрій, нагадуючи про літо, тоді десерт заслуговує уваги. Переваги такого торта в тому, що начинка може бути найрізноманітнішою - можна експериментувати як з горішками (це можуть бути і волоські горіхи, і будь-які інші, які вам подобаються), так і з ягодами. Тут вже можна розгулятися! Куштуйте щось нове - не обов'язково строго слідувати інструкцією. І радуйте своїми маленькими шедеврами близьких.
Для приготування тіста потрібні яйця, цукор і борошно. Для начинки - все інше, а також форма близько 20 см. Збити жовтки з половиною цукру в густу світлу масу.
Збити білки до щільної піни, додати цукор, і збивати до густоти і блиску.
Змішати жовтки і білки, всипати борошно і перемішати. Викласти тісто у форму, змащену маслом і посипану борошном, випікати 25 хвилин при 200°C.
Вийняти бісквіт з форми і дати постояти ніч для зміцнення структури. З бісквіта зрізати верхню скоринку і вибрати м'якуш, щоб вийшов кошик.
Жменю крихт підсмажити на сковороді разом з горіхами і охолодити. Сметану змішати з пудрою і ваніллю, додати ягоди (частину відкласти для прикраси) і половину крихт.
Викласти суміш у корзинку з бісквіту, посипати зверху підсмаженими крихтами і горіхами і прикрасити ягодами. Дати постояти в холодильнику декілька годин.