Торт-десерт із йогуртовим кремом "Ягідна хмарка"
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г

Торт-десерт із йогуртовим кремом "Ягідна хмарка"

Торт-десерт з йогуртовим кремом «Ягідна хмарка» і правда нагадує собою ватяну хмарку. У неї так і хочеться стрибнути усіма своїми думками, мріями та дитячими фантазіями. Шматочок такої смакоти нагадає вам, що життя прекрасне, і його потрібно цінувати, що навколо багато радості і щастя, особливо в маленьких, непомітних на перший погляд речах. Завдяки шару желе і м'якому тісту внизу ця страва є десертом і тортом одночасно. На приготування торта варто витратити час хоча б для того, аби зрозуміти життєві цінності, які ви раніше не відкривали для себе. Насолоджуйтесь і даруйте радість оточуючим!

Інгредієнти

  • Лохина - 400 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Ваніль - 10 г.
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - 400 г.
  • Желатин - 20 г.
  • Йогурт - 200 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Вершки - 400 г.
  • Ягідний лікер - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Форму для випікання викласти пекарським папером і розсипати 200 грам лохини. Яйця взбити із цукром. Потім ввести ванілін та сіль. Змішати борошно з розпушувачем і ввести в яєчну суміш. Духовку розігріти до 175°С. На тісто викласти ягоди та випікати 25 хвилин.

  • 02

    Потім викласти бісквіт на решітку ягодами до верху та дати повністю охолонути. Замочити желатин в холодній воді. Взяти ще трішки ягід та збити їх в блендері з цукром. Лікер підігріти та розчинити в ньому желатин, вилити все в ягідну суміш. Поставити в холод на 10 хвилин. Те ж саме зробити з йогуртом. Вершки збити, половинку додати до ягідної суміші, а половину до йогурту. Бісквіт розрізати на дві частини.

  • 03

    Ягідну частину опустити ягодами вниз в форму. На бісквітну частину викласти крем з йогурту, потім ягідний, зверху викласти другу частину бісквіту, трішки притиснути попередній шар. Після цього поставити в холодильник.