Булочка "Бріош"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 30 хв

Булочка "Бріош"

Ці булочки бріош традиційно готували ще в XVI столітті у Франції з шести частин, які скріплювалися під час випічки. Бріоши можна спекти штучно кожну в окремих формочках або ж в одну форму зібрати кілька шматочків тіста впритул один до одного. Булочки бріош випікаються із здобного тіста з маслом. У тісто можна додати родзинки, цукати, тертий шоколад. Вони ароматні, пишні і не черствіють кілька днів. Традиційно їх подають до чаювання. Булочки бріош показані при нестачі в раціоні тваринних жирів, білків, вітамінів, мікроелементів, вуглеводів і людям зниженого харчування. Освоївши наш рецепт, ви додасте в даний раціон цю французьку випічку - булочку бріош.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Сіль - за смаком
  • Дріжді свіжі - 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 3,5 шт.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Екстракт ванільний - за смаком
  • Масло вершкове - 5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У миску просіяти борошно, додати цукор і сіль. Розтерти дріжджі і додати в борошняну суміш.

  • 02

    Вершкове масло розрізати на невеликі кубики і прибрати в холодильник.

  • 03

    Вбити 3 яйця в миску, додати ваніль, перемішати. Додати яєчну суміш в борошняну.

  • 04

    Збити загальну суміш міксером. Замішувати тісто протягом 15 хвилин (при цьому насадка на міксер повинна бути спіралеобразною). Готове тісто не повинно липнути до стінок миски.

  • 05

    Додати в тісто кубики вершкового масла із холодильника, повторно замісити протягом 15-20 хвилин.

  • 06

    Накрити готове тісто харчовою плівкою, поставити його в тепле місце на 40 хвилин.

  • 07

    Розім'яти тісто, сформувати з нього корж розміром в 30 см., поставити в холодильник на 1 годину в морозильну камеру.

  • 08

    Розкачати тісто на невеликі кульки, розміром в 5 см. Деко застелити папером, викласти колобки на деко, поставити в тепле місце на 1 годину.

  • 09

    На кожній булочці зробити хрестоподібний надріз, змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій до 170 °С духовці протягом 10 хвилин.