Квас - це досить стародавній напій. Його робили ще наші предки. Він був досить популярним напоєм у слов'ян. Тому рецепт зберігся і до наших часів. Правда, тепер існує багато варіацій приготування квасу, всі вони схожі, але мають також і відмінності. Рецепт, який ми вам пропонуємо сьогодні, просто чудовий. Він легко освіжить у літню спеку, вгамує спрагу. Цей напій можна взяти з собою на пікнік, або ж просто приготувати вдома, щоб рідні могли в будь-який момент випити смачного домашнього квасу. А ваші гості гідно оцінять напій і напевно попросять поділитися рецептом. Так що поспішіть приготувати цей смачний домашній квас, який буде актуальний не тільки влітку, але і в будь-яку іншу пору року.
До утворення скоринки коричневого кольору підсмажити житній хліб із зернами вівса або ячменю. Воду довести до закипання і крутим окропом залити хліб із зернами і залишити на 8 годин настоюватися. Дріжджі розвести теплим настоєм, додати житнє борошно і цукор, дати настоятися.
Настій процідити через сито, додати цукор, добре перемішати до повного розчинення цукру, вводити дріжджі, розмішати і залишити в теплому місці на 12-20 годин для бродіння. Час залежатиме від свіжості дріжджів і температури повітря.
Готовий квас процідити, розлити в посуд, щільно закрити кришкою і залишити в холодному місці, наприклад холодильнику або погребі.