Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою збирається з тонких млинців. Для грибної начинки можете використовувати будь-які гриби, які Вам до душі. Використовуємо печериці для універсальності (їх можна купити в будь-яку пору року). Пиріг виходить ситним і дуже смачним! При формуванні пирога можна проявити творчий підхід і фантазію, і зібрати його нестандартно, рівними шарами, а, наприклад, уклавши деякі шари у вигляді млинцевих рулетиків або згорнувши млинці з начинкою сегментами. Млинцевий пиріг (або млинцевий торт) може стати оригінальною закускою, повноцінною другою стравою або десертом.
Додати в блендер яйця, 75 мл. молока, воду, 100 г. борошна, 1,5 ст. л. вершкового масла, 0,25 ч. л. солі. Протягом 10 секунд перемішувати суміш. Додати в суміш подрібнені трави, перемішати, накрити плівкою миску з сумішшю, поставити в холодильник на 1 годину (ще краще якщо залишити на 2 доби).
На розігріту сковороду додати шматочок вершкового масла, обсмажити млинці з приготованого тіста, протягом 30 секунд, перевернути на іншу сторону, смажити ще 10 секунд. Кожен млинець після смаження викласти на холодну поверхню, вони повинні охолонути.
У сковороді на вогні розтопити шматочок вершкового масла, висипати подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажити, не доводячи до золотистого кольору. Збільшити вогонь, додати ще трохи вершкового масла і тонко нарізані гриби. Додати сіль і перець за смаком. Смажити до м'якості грибів. Додати 1 ст. л. борошна, 50 мл. молока, тушкувати, поки рідина не випарується на половину. Додати терту моцарелу, перемішати. Прибрати з вогню.
Змастити деко вершковим маслом, викласти 2 млинця. Зверху викласти гриби, присипати нарізаною зеленою цибулею. Зверху накрити двома млинцями, повторити викладання начинки кілька разів, поки не будуть укладені всі млинці. Присипати пармезаном, поставити на 2 хвилини в духовку при температурі 180°C.