Банановий пиріг з горіхами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Банановий пиріг з горіхами

Чим ще можна порадувати родину на вихідних, якщо не банановим пирогом. Така випічка завжди створює атмосферу свята, дарує нам посмішку і сприяє зближенню людей за столом. Банан стає все більш популярним, і це не просто так. Банан – унікальне джерело калію, магнію та серотоніну. В багатьох країнах банан слугує головним джерелом харчування через те, що він містить в собі вражаючу кількість елементів, необхідних для здорового функціонування організму. Цей десерт подарує вам не лише користь, а й незабутні смакові відчуття. Пиріг виходить неймовірно ніжним, м’яким і в міру солодким. Влаштуйте собі свято, позитивних емоцій забагато не буває!

Інгредієнти

  • Волоські горіхи - 240 г
  • Цукрова пудра - 2 ст.л.
  • Борошно - 1 склянка
  • Розпушувач - 10 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло - 110 г
  • Цукор - 70 г
  • Коричневий цукор - 70 г
  • Банани - 3 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 70 г
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 170°C.

  • 02

    Волоські горіхи підсмажити в духовці близько 15 хвилин - поки вони не набудуть золотистого кольору. Остудити.

  • 03

    Половину волоських горіхів подрібнити в блендері до крихти, іншу половину дрібно порубати (на посипку).

  • 04

    Масло (10 г. залишити для змащування форми) нарізати кубиками і дати йому трохи полежати при кімнатній температурі.

  • 05

    У глибокій мисці з'єднати розм'якшене масло, цукор і ванільний цукор, збити міксером на середній швидкості до утворення однорідної маси.

  • 06

    Банани очистити і нарізати на шматочки, додати до масла і продовжувати збивання.

  • 07

    Потім поступово ввести в цю масу сметану і яйця, продовжувати збивати.

  • 08

    Додати крихту з волоського горіха, потім просіяти в масу борошно і розпушувач, додати сіль. Добре вимішати  отримане тісто.

  • 09

    Помістити його в змащену вершковим маслом форму і розрівняти. Випікати в розігрітій духовці близько 50-60 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.

  • 10

    Готовий пиріг посипати горіхами і цукровою пудрою. Остудити у формі.