Чим ще можна порадувати родину на вихідних, якщо не банановим пирогом. Така випічка завжди створює атмосферу свята, дарує нам посмішку і сприяє зближенню людей за столом. Банан стає все більш популярним, і це не просто так. Банан – унікальне джерело калію, магнію та серотоніну. В багатьох країнах банан слугує головним джерелом харчування через те, що він містить в собі вражаючу кількість елементів, необхідних для здорового функціонування організму. Цей десерт подарує вам не лише користь, а й незабутні смакові відчуття. Пиріг виходить неймовірно ніжним, м’яким і в міру солодким. Влаштуйте собі свято, позитивних емоцій забагато не буває!
Розігріти духовку до 170°C.
Волоські горіхи підсмажити в духовці близько 15 хвилин - поки вони не набудуть золотистого кольору. Остудити.
Половину волоських горіхів подрібнити в блендері до крихти, іншу половину дрібно порубати (на посипку).
Масло (10 г. залишити для змащування форми) нарізати кубиками і дати йому трохи полежати при кімнатній температурі.
У глибокій мисці з'єднати розм'якшене масло, цукор і ванільний цукор, збити міксером на середній швидкості до утворення однорідної маси.
Банани очистити і нарізати на шматочки, додати до масла і продовжувати збивання.
Потім поступово ввести в цю масу сметану і яйця, продовжувати збивати.
Додати крихту з волоського горіха, потім просіяти в масу борошно і розпушувач, додати сіль. Добре вимішати отримане тісто.
Помістити його в змащену вершковим маслом форму і розрівняти. Випікати в розігрітій духовці близько 50-60 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
Готовий пиріг посипати горіхами і цукровою пудрою. Остудити у формі.