Бананово-горіхові млинці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Бананово-горіхові млинці

Цей рецепт підходить для порятунку перестиглих бананів. Млинці будуть від цього тільки солодшими. А також банани можна очистити і заморозити, щоб використовувати пізніше. Перед тим, як покласти банан в тісто, бажано вмочити його в борошно, щоб тісто краще трималося під час смаження. Для того, щоб горіхові млинці не пригорали, їх потрібно смажити на розігрітій сковороді, на невеликому вогні до рум'яної скоринки, і головне їх не перетримати. Кількість інгредієнтів можна сміливо варіювати. Якщо покласти більше банана, млинці будуть більш ніжними, якщо більше горіхів - більш щільними і схожими за консистенцією на звичайні оладки. У будь-якому разі, млинці виходять дуже смачними.

Інгредієнти

  • Борошно грубого помелу - 250 г.
  • Фундук - 50 г.
  • Розпушувач - 1,5 ч.л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Вершки - 200 мл.
  • Мед - 50 мл.
  • Олія оливкова - за смаком
  • Банани - 1 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, попередньо подрібнені горіхи, розпушувач, сіль і соду.

  • 02

    Окремо збити яйця, додати до них вершки, мед, роздавлений виделкою банан. Змішати дві суміші в одну, перемішати.

  • 03

    Сковороду розігріти з оливковою олією. Обсмажити млинці з приготованого тіста до рум'яної скоринки.