Запекти свинину таким великим шматком - справа нескладна. Великий плюс цього рецепту в тому, що після запікання подавати страву можна різними способами. Або з якимсь гарніром, або ж порізати на шматочки і робити з ним бутерброди. Варіантів достатньо. Це дійсно універсальний рецепт для м'яса. Іноді буває - не знаєш, що вже приготувати, щоб порадувати свою сім'ю. Тоді спробуйте просто запекти м'ясо за цим рецептом. Гірчична скоринка з часником надає йому особливого смаку, а завдяки тому, що після запікання можна по-різному подавати м'ясо, ви швидко впораєтесь з цією стравою. Адже підготувати його для запікання нескладно. А вже як його подавати - справа ваша.
М'ясо обмити, обсушити за допомогою серветки.
Часник очистити і нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати м'ясо шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
М'ясо згорнути в цілий шматок і перев'язати харчовою ниткою.
Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
Нагріти духовку до 200°C градусів. М'ясо викласти в глибоке деко, за допомогою кулінарного пензлика покрити м'ясо медово-гірчичною сумішшю.
Покласти запікати в духовку. Через 20 хвилин полити м'ясо 3 ст.л. вермуту.
Запікати протягом 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що стікає.