Запечені млинці з сиром
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Запечені млинці з сиром

Хочете розпочати свій день із приємної нотки? Пропонуємо вам легке і просте вирішення такого завдання – це, звичайно ж, приготування запечених млинців з сиром. Така страва є досить поширеною серед слов’янських народів і славиться своїми прекрасними смаковими властивостями та водночас корисністю. Такий результат, по-перше досягається за лічені хвилини, адже їх приготування не займе багато вашого часу, по-друге смак млинців, запечених в духовці, є невимовно ніжним та м’яким, така страва, просто, тане у роті. Та й поживності їй не позичати, адже використання в ній духмяних абрикос та родзинок наповнять її букетом вітамінів та надасть певного пікантного смаку звичайним млинцям. Крім того, страви приготовані в духовці, є набагато легшими для засвоєння нашим організмом. Не сумнівайтесь, що млинці розійдуться на ура, серед ваших рідних, навіть, якщо вони не є великими прихильниками сиру.

Інгредієнти

  • Борошно - 350 г.
  • Молоко - 700 мл.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сир - 500 г.
  • Родзинки - 4 ст. л.
  • Вершки - 200 мл.
  • Абрикоси у власному соку - 350 мл.
  • Масло - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Цукор - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати тісто для млинців з молока, яєць та борошна, спекти з нього 12 млинчиків однакового розміру на розігрітому топленому маслі.

  • 02

    З лимона натерти цедру і вичавити сік. Приготувати начинку: сир перемішати до однорідності з яйцями, родзинками, соком і цедрою лимона і 120 г. цукру.

  • 03

    Викласти начинку на млинці, скачати їх у рулет, викласти щільно в змащену жиром форму для запікання 30 х 20 см. з високими бортиками.

  • 04

    Для заливки, вершки збити з яєчними жовтками і цукром. Розподілити суміш по млинцях. Запікати в заздалегідь розігрітій до 200°C градусів духовці на середньому вогні близько 30 хвилин.

  • 05

    З абрикосів злити рідину, фруктову м'якоть розім'яти в пюре. Викласти млинці на тарілку, посипати цукровою пудрою, подавати до столу з абрикосовим соусом.