Для тих, хто хоче відчути всю принадність австрійського чаювання пропонуємо рецепт приготування австрійських булочок. Всесвітньо відомі австрійські булочки можна приготувати в домашній обстановці. Трошки вашого терпіння і вмілості рук - і ви зможете увечері побалувати себе чаєм з австрійськими булочками. Ці неймовірно м'які булочки з начинкою, що тануть у роті можуть відволікти вас від денних турбот, проблем, стресів за вечірнім чаєм. Вони перенесуть вас в атмосферу австрійської кав'ярні і в царство кращих чайних традицій Європи. Смакуючи булочки, вам неодмінно захочеться заглянути в історію середньовічної Австро-Угорської імперії, звідки, власне, і зародилися австрійські традиції...
Фініки подрібніть (кісточки видаліть). З'єднайте родзинки і фініки, залийте окропом і залиште на 1 годину.
Молоко злегка підігрійте і розчиніть у ньому дріжджі і 3 ст.л. цукру.
Зерна анісу, якщо вони цільні, подрібніть в кавомолці і також додайте в тісто.
Вершкове масло (90 г) залиште при кімнатній температурі до розм'якшення. Борошно просійте.
З'єднайте борошно з вершковим маслом і розведеними дріжджами. Додайте яйце, дрібку солі і аніс. Замісити тісто. Залиште його в теплому місці для підйому на 1 годину.
Потім осадіть тісто, знову вимісіть і залишіть у теплому місці ще на 20 хвилин.
Мигдаль подрібніть.
Решту вершкового масла розтопіть.
Духовку нагрійте до 180°C.
Тісто розкачайте в тонкий пласт.
Змастіть його розтопленим вершковим маслом (трохи масла залиште), посипте рештою цукру, корицею, горіхами, викладіть на пласт замочені в коньяку родзинки і фініки. Потім поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки.
Противень змастіть вершковим маслом. Викладіть булочки швом вниз, змастіть їх рештою масла. Випікайте булочки в розігрітій духовці близько 30 хвилин до золотистого кольору.