Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 10 хв

Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом. Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах - страва французької кухні. Вона безсумнівно сподобається Вам своїм оригінальним смаком. Подавати до столу приготовані артишоки можна на великому блюді, посипавши зверху нарізаною петрушкою.

Інгредієнти

  • Артишоки - 3 шт.
  • Вода - 4 л.
  • Цибуля ріпчаста - 3 ст. л.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Часник - 1 шт.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Оцет винний - 1,5 ст. л.
  • Вино біле сухе - 2,5 ст. л.
  • Бульйон яловичий - 7,5 ст. л.
  • Петрушка - 2 шт.
  • Лавровий лист - 0,5 шт.
  • Кмин - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Артишоки очистити від листя, розрізати вздовж на 4 частини. Довести до кипіння підсолену воду в каструлі, покласти у воду артишоки, варити протягом 10 хвилин, потім відразу ж злити воду.

  • 02

    Духовку розігріти до 160°C. Поставити на невеликий вогонь каструлю, налити оливкову олію, обсмажити подрібнену цибулю, смажити протягом 5 хвилин, не доводячи до рум'янцю.

  • 03

    Додати в каструлю до цибулі подрібнений часник, потім артишоки, посолити і поперчити за смаком. Накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин, не доводячи артишоки до коричневого кольору.

  • 04

    Налити в каструлю вино і оцет. Додати вогонь, готувати до випарювання рідини на половину. Влити бульйон, додати загорнуті в марлю стебла петрушки, лавровий лист і кмин. Довести артишоки до кипіння, накрити зверху пергаментом. Накрити поверх пергаменту кришкою, поставити в духовку. Випікати протягом 75-90 хвилин. До кінця приготування рідина повинна вся випаруватися.