Запашна молода картопелька
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Запашна молода картопелька

Ароматна молода картопля - це не просто незвичайна страва. Головне - вибирати невелику за розмірами картоплю, щоб не розрізати її - тоді страва вийде більш цікавою. Запечена молода картопля з часником і розмарином, з легкою золотистою скоринкою...Смакота! Картопля, та й всі інші інгредієнти не просто роблять страву дуже смачною, але і досить корисною. Наприклад, часник підвищує загальний тонус всього організму, зміцнює імунну систему. Розмарин же славиться не тільки своїм пряним запахом. Він покращує травлення. Можна до картоплі зробити нашвидкоруч овочевий салат і заправити його оливковою олією, тоді точно вийде ароматний обід по-селянськи.

Інгредієнти

  • Дрібна молода картопля - 1 кг.
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Часник - 1 голівка
  • Морська сіль середнього помелу - 1,5 ст. л.
  • Розмарин - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 220°С. Картоплю добре помити, потерти щіткою (шкірку треба залишити!). Для цього рецепта найкраще підходить саме дрібна молода картопля. Довести воду до кипіння, покласти в неї картоплю та проварити 5 хвилин (слідкувати за часом, щоб вона не розварилася). Дістати картоплю, дати їй трохи остигнути, обсушити.

  • 02

    Викласти картоплю у форму для запікання або просто на деко.

  • 03

    Часник розділити на зубчики, викласти часник зверху на картоплю.

  • 04

    Якщо використовується свіжий розмарин (що краще, оскільки він є більш запашним), розділити гілочки на кілька частин. Рівномірно посипати картоплю розмарином (не додавати його надто багато, тому що йому властивий дуже міцний специфічний аромат).

  • 05

    На довершення посипати картоплю морською сіллю (можна використовувати і звичайну дрібного помелу) та полити оливковою олією (можна використовувати і розтоплене верошкове масло).

  • 06

    Поставити картоплю в духовку на верхню полицю та випікати при 220°С 25-30 хвилин. При цьому кожні 7-10 хвилин відкривати духовку, перевертати картоплю та поливати олією, в якій вона запікається, для утворення золотистої хрусткої скоринки. Подавати як самостійну страву або у якості гарніру. Можна прикрасити страву цілою гілочкою розмарину.