Апельсиновий кекс з журавлиною
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Апельсиновий кекс з журавлиною

Так, домашня випічка завжди мала багато переваг над магазинною. Ну звичайно, що може зрівнятися зі свіжою, ще теплою і м'якою випічкою на столі?! Якщо ви згодні з цим, пропонуємо вам спробувати зробити домашній кекс з журавлиною і апельсинами. Ви і ваші близькі будуть насолоджуватися смаком цієї випічки, запиваючи її чаєм або молоком. І будуть просити вас робити його знову і знову - такий він смачний! Не кажучи вже про корисні властивості журавлини і апельсина. Вітаміни, якими вони насичені, актуальні в будь-яку пору року, і наповнять ваш організм. Такий кекс - чудовий десерт до домашньої вечері, щоб насолодитися ним всією сім'єю.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сметана - 200 г.
  • Борошно - 270 г.
  • Розпушувач тіста - 1.5 ч. л.
  • Журавлина - 150 г.
  • Апельсин - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло збити з цукром і апельсиновою цедрою.

  • 02

    Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю. Підмішувати сметану і апельсиновий сік.

  • 03

    В останню чергу підмісити борошно з розпушувачем тіста. Додати журавлину і ретельно перемішати.

  • 04

    Вилити тісто в прямокутну форму для кексів. Випікати кекс у духовці при температурі 175°C приблизно годину.