Бісквіт Джоконда відрізняється від класичного тим, що замість звичайного борошна в ньому використовується мигдальне. Ці плоди з давніх часів проростали на високих зелених схилах над морями, і оброблялися людьми за корисні властивості їх ядер. Використання їх у їжу як царями, так і простими землеробами, збереглося і до теперішніх часів, коли вже існує тисячі видів різноманітних плодів. Але ж такої поживності та насиченості вітамінами ви не знайдете в жодному горіхові, саме так помилково називають ядра мигдалю. Тому використання мигдалевого тіста є не випадковим під час приготування нашого десерту, адже воно ще й є надзвичайно дієтичним. Такий бісквіт не змусить вас замислюватись над можливістю перевантажити свій організм надлишковими калоріями, тому споживайте без остраху.
Якщо немає мигдального борошна, то необхідно в чашу блендера всипати очищений мигдаль або мигдальні пластівці і подрібнити на високій швидкості до отримання мигдального борошна. Мигдальне борошно готове!
У миску вбити яйця і всипати цукор. Збити міксером до отримання світлої кремоподібної маси.
Всипати мигдалеве борошно. Також всипати просіяне пшеничне борошно.
Обережно вмішати в суміш цукру та яєць мигдалеве і пшеничне борошно.
Влити розтоплене вершкове масло, безперервно перемішуючи тісто.
Окремо збити два білки в густу піну. Білки повинні бути холодними, миска і вінчки міксера чистими і сухими! Розігріти духовку до 200°C градусів.
Частинами, у два-три рази, додати в тісто білки і вмішати їх обережно дерев'яною або силіконової лопаткою рухом знизу-вгору.
Викладсти тісто у форму (силіконову або іншу, змащену вершковим маслом і присипану борошном) і поставити у вже розігріту духовку. Випікати бісквіт 20 хвилин.