Ягня карі – неймовірно ароматна, ефектна і дуже смачна індійська страва. Ніжне, делікатне і корисне м'ясо під екзотичним соусом підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана. За рахунок додавання традиційних для Індії пряних спецій, таких як карі і коріандр, м'ясо набуває пікантну гостроту, властиву стравам індійської кухні. Успіх цієї страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати індійський довгастий басматі. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі називають «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.
Відварити м'ясо ягняти, охолодити і нарізати кубиками.
Нагріти олію на великій сковороді на середньо-сильному вогні.
Додати нарізану цибулю і обсмажувати близько 3 хвилин.
Додати 1 ст. ложку порошку карі і обсмажувати ще хвилину.
Додати помідори, м'ясо і курячий бульйон.
Довести до кипіння і тушкувати, періодично помішуючи, близько 15 хвилин.
Одночасно зварити рис відповідно до вказівок на упаковці.
Приправити насінням коріандру і порошком карі.