Картопляні зрази з куркою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Картопляні зрази з куркою

Картопля - продукт багатогранний, її можна використовувати в багатьох стравах, як один з інгредієнтів. Її легко і швидко приготувати як гарнір до звичайної вечері. Її легко знайти на полицях магазину в будь-який час року. Чим же вона така хороша і корисна У картоплі дуже багато мінеральних речовин. В основному це калій і фосфор. Але і крім цих солей ще дуже багато мікроелементів і різних корисних речовин. Дуже часто картоплю подають з м'ясом курки. Адже курка легко засвоюється і при цьому дуже смачна. Зрази з куркою - це вам відразу повноцінна страва, в якій є і гарнір, і м'ясо. Якщо їх подавати з будь-яким соусом, вийде дуже смачно.

Інгредієнти

  • Картопля - 550 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Філе куряче - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Сіль - за смаком
  • Морква - 80 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Базилік сушений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити, залити водою і відварити до готовності. Розім'яти картоплю, додати яйце і сіль. Добре замішати.

  • 02

    Куряче філе помити і розрізати на кілька шматочків кожне. Моркву помити і очистити, дрібно нарізати кубиками або соломкою. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Тушкувати овочі з птицею близько 20 хвилин. Додати сіль і спеції, перемішати і охолодити.

  • 03

    З картоплі зліпити коржі (змочивши руки водою), покласти в серединку фарш і зліпити кінці (щоб вийшов пиріжок). На плоску тарілку висипати панірувальні сухарі.

  • 04

    Запанірувати в сухарях картопляні зрази. На сковороді розігріти олію і обсмажити зрази. Викласти зрази на тарілки (по 2 штуки на порцію) і подавати.