Картопля - продукт багатогранний, її можна використовувати в багатьох стравах, як один з інгредієнтів. Її легко і швидко приготувати як гарнір до звичайної вечері. Її легко знайти на полицях магазину в будь-який час року. Чим же вона така хороша і корисна У картоплі дуже багато мінеральних речовин. В основному це калій і фосфор. Але і крім цих солей ще дуже багато мікроелементів і різних корисних речовин. Дуже часто картоплю подають з м'ясом курки. Адже курка легко засвоюється і при цьому дуже смачна. Зрази з куркою - це вам відразу повноцінна страва, в якій є і гарнір, і м'ясо. Якщо їх подавати з будь-яким соусом, вийде дуже смачно.
Картоплю помити, очистити, залити водою і відварити до готовності. Розім'яти картоплю, додати яйце і сіль. Добре замішати.
Куряче філе помити і розрізати на кілька шматочків кожне. Моркву помити і очистити, дрібно нарізати кубиками або соломкою. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Тушкувати овочі з птицею близько 20 хвилин. Додати сіль і спеції, перемішати і охолодити.
З картоплі зліпити коржі (змочивши руки водою), покласти в серединку фарш і зліпити кінці (щоб вийшов пиріжок). На плоску тарілку висипати панірувальні сухарі.
Запанірувати в сухарях картопляні зрази. На сковороді розігріти олію і обсмажити зрази. Викласти зрази на тарілки (по 2 штуки на порцію) і подавати.