Запіканка-омлет із картоплею та ковбасою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Запіканка-омлет із картоплею та ковбасою

У Вас сьогодні абсолютно немає часу на приготування, а приготувати щось все одно треба? Це "щось" має бути смачним і ситним, але що називається стравою "на швидку руку"? Запропонований рецепт - для Вас. Процес набагато пришвидшиться, якщо у холодильнику є відварна картопля. Далі все легко і просто, а результат - бюджетна і легка у приготуванні страва, що не заважає їй бути смачною і апетитною. Саме ці якості і роблять запіканку-омлет із картоплею та ковбасою паличкою-виручалочкою для будь-якої господині.

Інгредієнти

  • Картопля відварна - 300 г.
  • Ковбаса - 100 г.
  • Сир - 50 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю нарізати кружечками або скибочками товщиною не більше 0,7 см. Духовку нагріти до 200°C.

  • 02

    Форму для запікання змастити олією.

  • 03

    Першим шаром покласти частину картоплі (це основа). Наступним шаром викласти ковбасу, нарізану тонкими шматочками. Зверху посипати посіченою зеленню.

  • 04

    Далі шар картоплі. Для заливки збити яйця з молоком.

  • 05

    Посолити, поперчити і добре перемішати. Залити запіканку збитими яйцями.

  • 06

    Поставити запіканку в духовку на 30 хвилин. На великій тертці натерти сир і посипати запіканку зверху, знову поставити в духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився і зарум'янився.

  • 07

    Зверху можна посипати зеленню.