Суп із лінивими пельменями
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Суп із лінивими пельменями

Пропонуємо вам приготувати простий, але в той же час дуже незвичайний і цікавий суп із лінивими пельменями. Сам суп виходить легким, проте дуже ситним. Цибулю і моркву ми будемо обсмажувати для того, щоб надати супчику приємного аромату. А наші ліниві пельменьчики, зроблені хитрим способом, додадуть ситності супу. І до того ж ці самі пельмені будуть виконувати ще естетичну роль, так як вони будуть виглядати в супі як трояндочки. До речі, страва дуже поширена на території Польщі та Чехії. Але в цих країнах суп виходить рожевим, завдяки додаванню маленького шматочка буряку в естетичних цілях. Там цей суп теж подають зі сметаною. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Картопля - 4 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Фарш (будь-який) - 300 г.
  • Бульйон (овочевий) - 2 л.
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Вода - 100 г.
  • Спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для тіста на пельмені потрібно взяти воду, яйця і борошно, ретельно перемішати.

  • 02

    Потім із тіста розкачати тонкий корж (овал).

  • 03

    Розподілити на ньому фарш. З одного краю залишити трохи тіста і щільно згорнути рулет. Потім рулет розрізати на шматочки і трохи заморозити.

  • 04

    Для супу картоплю очистити, нарізати кубиками і покласти в бульйон.

  • 05

    Цибулю та моркву дрібно нарізати, обсмажити на олії і додати в суп.

  • 06

    Коли картопля зваритися, додати пельмені. Варити до готовності.

  • 07

    Перед подачею додати спеції, посолити і поперчити.

  • 08

    Подавати зі сметаною.