Соус із червоного вина до м'яса
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Соус із червоного вина до м'яса

Соус з червоного вина, який подається до м'яса - один з найпопулярніших соусів в європейській кухні. Вино для цього соусу потрібно вибирати грунтовно. Найкраще підійдуть сухі вина з терпким, трав'янистим смаком: Мерло, Каберне, Каберене Савиньон. Якщо соус вийшов дуже кислим, в нього можна додати трохи цукру або фруктози. Але як варіант, можна спочатку взяти вино з більш пікантними, фруктовими нотками. Можна сміливо фантазувати і експериментувати, додаючи до класичного варіанту інші інгредієнти: гриби до обсмаженої цибулі, соєвий соус, бальзамічний оцет. Готується соус дуже швидко, за той час, поки готове м'ясо остигає.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 500 мл.
  • Цибуля шалот - 2 шт.
  • Вершкове масло - 40 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оливкова олія - 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Вода - 180 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно покришити.

  • 02

    Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити цибулю на дрібному вогні, помішуючи, до коричневого кольору.

  • 03

    Потім додати вино і 180 мл. води. Залишити кипіти хвилин 10.

  • 04

    Змішати вершкове масло і борошно, щоб вийшла паста. Потім поступово додати її на сковороду, перемішуючи.

  • 05

    Петрушку дрібно нарізати і додати її в соус. Добре перемішати.

  • 06

    Соус поперчити і посолити за смаком і можна ним заливати готове м'ясо.