Соус із болгарського перцю
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Соус із болгарського перцю

Соуси - це дуже смачне доповнення до основної страви. Вони надають більш соковиту консистенцію страві. Багато які соуси спеціально додають до страв, щоб підвищити апетит у того, хто буде їсти страву, а їх яскравий окрас вигідно відтіняє соус від самої страви. Соус з болгарського перцю буде таким же яскравим, адже сам перець має оранжево-червону колірну гамму. Не кажучи вже про соєвий соус, мед та інші компоненти соусу. Його гоструватий смак буде доречний, якщо подавати соус з рисом, будь-яким м'ясом і навіть рибою. А також ним можна мазати хліб і робити таким чином швидкі бутерброди. Соус вигідний і тим, що зберігати його можна досить довгий час в холодному місці.

Інгредієнти

  • Солодкий перець - 500 г.
  • Часник - 2 зуб
  • Мед - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Солодкий перець помити, покласти в поліетиленовий пакет, зав'язати і готувати в мікрохвильовій печі або духовці протягом 10-15 хвилин.

  • 02

    Залишити його в пакеті до повного охолодження, зняти шкірку і видалити насіння.

  • 03

    Скласти всі інгредієнти соусу в блендер і збити блендеров до стану пюре бажаної консистенції. Перекласти соус в банку і зберігати в холодильнику.