Вівсяні пластівці не тільки корисний продукт, але ще і універсальний. Всі ми звикли вживати на сніданок вівсяні пластівці, залиті окропом, молоком або йогуртом. Але мало хто знає, що з цих цінних злаків можна приготувати ароматну домашню випічку. Вівсяне печиво з родзинками – гідний приклад того, що випічка може бути не тільки смачною, але ще й корисною. М'яке, солодке, з насиченим вівсяним смаком і легкою кислинкою від хрустких родзинок (яка тут дуже до речі). Сміливо беріться за цей простий рецепт, адже всього п'ятнадцять хвилин і у Вас є прекрасне частування до чаю. І наостанок маленька порада: замість вершкового масла можете використовувати якісний маргарин.
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром і ваніліном в пишну масу. Додати яйця і ще раз збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем, вівсяні пластівці, родзинки і довести тісто до однорідної консистенції.
Духовку розігріти до 180°C. Деко застелити пергаментним папером. Взяти шматочки тіста і скачати кульки. Викласти на деко, поставити в духовку і випікати печиво близько 15 хвилин.