Шоколадний десерт "Рокі роуд"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Шоколадний десерт "Рокі роуд"

"Рокі роуд" - популярні в Америці ласощі, а в Австралії їх вважають своїм традиційним десертом. І це так і є. «Рокі Роуд» в перекладі означає «кам'яниста дорога». Звідки така назва? Десерт почали готувати ще в 19 столітті. Щоб врятувати і все-таки продати закуплені в Європі солодощі, що втратили товарний вигляд, винахідливі торгові ділки змішували їх із шоколадом, охолоджували і нарізали у вигляді батончиків. Ласощі успішно продавалися в передмісті австралійського Мельбурна, де поблизу знаходилися золоті кар'єри. До місця торгівлі доводилося їхати по кам'янистих дорогах. Звідси і назва. Скористайтеся і Ви вдалою ідеєю змішувати різні ласощі, скріплюючи їх між собою розтопленим шоколадом.

Інгредієнти

  • Білий шоколад - 400 г.
  • Зефір - 250 г.
  • Журавлина - 150 г.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Фісташки - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Застелити пекарським папером квадратну форму.

  • 02

    Шоколад розтопити на водяній бані. Горіхи дрібно посікти. Зефір порізати.

  • 03

    У великій мисці змішати 2 види горіхів, зефір, журавлину. Вилити шоколад і добре перемішати.

  • 04

    Перекласти суміш у підготовлену форму, добре притискаючи ложкою. Остудити протягом 30 хвилин, до повного застигання. Перед подачею нарізати квадратами.