Шніцель зі збірних овочів у молочному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Шніцель зі збірних овочів у молочному соусі

Виявляється, така страва як шніцель може бути не тільки смачною, але і корисною. Пропонуємо Вашій увазі шніцель зі збірних овочів в молочному соусі. Як Ви зрозуміли, до даної страви м'ясо не має ніякого відношення. Шніцель формується з тушкованих овочів: капусти, моркви, огірка. Сполучною сумішшю служать збиті яйця і манна крупа, яка робить шніцелі м'якими, соковитими і повітряними. А найголовніше, що ці чудові овочеві котлетки не потрібно смажити у шкідливому фритюрі. Вони запікаються в духовці в молочному соусі. Пропоновану страву рекомендується вживати людям з хворобами серця, нирок, а також при гіпертонії. Ось такий простий рецепт здорової їжі.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 75 г.
  • Морква - 50 г.
  • Огірки - 40 г.
  • Молоко - 75 мл.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Цукор - 5 г.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Крупа манна - 10 г.
  • Борошно пшеничне - 15 г.
  • Сир - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нашаткувати моркву, розігріти сковороду з вершковим маслом, висипати моркву в сковороду, влити трохи води, протушкувати, перекласти в миску.

  • 02

    Капусту нашаткувати, додати в розігріту сковороду, влити 20 мл. молока, також протушкувати. Перекласти до моркви.

  • 03

    У суміш моркви і капусти додати яйце, манну крупу, цукор і попередньо натертий огірок. Ретельно перемішати всі інгредієнти, сформувати шніцелі.

  • 04

    Змішати в мисці молоко, яке залишилося, всипати 5 г. борошна. Викласти шніцелі у форму для випікання, залити зверху молочним соусом, посипати тертим сиром, випікати в духовці до повної готовності.