Виявляється, така страва як шніцель може бути не тільки смачною, але і корисною. Пропонуємо Вашій увазі шніцель зі збірних овочів в молочному соусі. Як Ви зрозуміли, до даної страви м'ясо не має ніякого відношення. Шніцель формується з тушкованих овочів: капусти, моркви, огірка. Сполучною сумішшю служать збиті яйця і манна крупа, яка робить шніцелі м'якими, соковитими і повітряними. А найголовніше, що ці чудові овочеві котлетки не потрібно смажити у шкідливому фритюрі. Вони запікаються в духовці в молочному соусі. Пропоновану страву рекомендується вживати людям з хворобами серця, нирок, а також при гіпертонії. Ось такий простий рецепт здорової їжі.
Нашаткувати моркву, розігріти сковороду з вершковим маслом, висипати моркву в сковороду, влити трохи води, протушкувати, перекласти в миску.
Капусту нашаткувати, додати в розігріту сковороду, влити 20 мл. молока, також протушкувати. Перекласти до моркви.
У суміш моркви і капусти додати яйце, манну крупу, цукор і попередньо натертий огірок. Ретельно перемішати всі інгредієнти, сформувати шніцелі.
Змішати в мисці молоко, яке залишилося, всипати 5 г. борошна. Викласти шніцелі у форму для випікання, залити зверху молочним соусом, посипати тертим сиром, випікати в духовці до повної готовності.