Пісочний сирно-яблучний пиріг
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Пісочний сирно-яблучний пиріг

Пісочний сирно-яблучний пиріг принесе у ваш будинок смак дитинства, веселощів, безтурботності і посмішок. Окрім цього він також наповнить ваш дім солодким ароматом кориці та яблук. От ви дістаєте з духовки пиріг, несете його до столу, де вже не може дочекатися десерту ваша сім'я, а за вами так і в'ється солодкий аромат. Здається, що яблука тільки-тільки впали з дерева на зелену траву, а ви маленькі підбігли, схопили його маленькими рученятами, і піднесли до губ. Ось ви смакуєте солодку і повітряну масу. Разом із задоволенням від їжі по вашому тілу біжить радість від життя. Саме цей пиріг зробить ваші вечори яскравими і незабутніми, особливо, коли за вікном похмура погода.

Інгредієнти

  • Кориця - 5 г.
  • Яблука - 1 кг.
  • Сир - 500 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Борошно пшеничне - 400 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Яйця розбити, відокремити білки від жовтків. Розтерти 2 жовтки зі 100 г. цукру, додати розм'якшене масло і продовжити розтирати. По трохи додавати просіяне борошно, розпушувач. Додати в суміш сметану, замішати тісто і скачати його в кулю, закрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.

  • 02

    Сир протерти, змішати з 60 г. цукру і 1 жовтком. Яблука помити, очистити, видалити серцевини. Нарізати тонкими скибочками і, щоб не потемніли, збризнути їх лимонним соком. Розігріти духовку до 200°C градусів.

  • 03

    Деко змастити вершковим маслом. Тісто дістати, тонко розкачати. Розкласти тісто на деко, зробити бортики. Рівномірно нанести на тісто сирну суміш, викласти яблука і посипати їх корицею. Покласти пиріг в розігріту духовку і випікати близько 35-40 хвилин.

  • 04

    Білки з цукром, що залишився збити в стійку піну. Через 30 хвилин випікання дістати пиріг і змастити піною. Поставити знову в духовку на 5-10 хвилин.