Салат "Великоднє яйце" - смачний і ефектний салат у вигляді пасхального яйця, якийтількидоповнить атмосферу світлого свята Великодня, а головне, вінсмачний і дужепоживний. Цим салатом можнадуже ситно пообідати. Сам салат може бути за складом практично будь-яким, головне - цейогооригінальнеоформлення. Салат викладається шарами, тому кращеготуватийого з вечора, щобвінпросочився, а виставлятийого на святковийстілпотрібнобезпосередньо перед приходом гостей. Прикрашають салат «Великодній» зернами граната у вигляді пасхального напису ХВ - Христос Воскрес, з чорносливувикладаютьхрестик. Гілочки петрушки укладають з боків салату.
Ананас нарізати невеликими шматочками. Родзинки залити на 2 хвилини окропом.
Філе індички відварити в підсоленій воді до готовності. Після чого остудити, нарізати середніми шматочками.
Перець очистити від насіння, подрібнити. Копчене м'ясо нарізати шматочками.
Змішати в мисці м'ясо індички, копчене м'ясо, перець, ананас, родзинки. Додати майонез, перемішати.
Відварити яйце, остудити, окремо натерти білок і жовток.
Викласти салат в салатницю, зверху посипати тертим білком, змастити майонезом, зверху натерти жовток.
Прикрасити салат. Викласти ягодами літери чи візерунки, можна для цього використовувати буряк.