Свинячі відбивні, запечені з картопляним пюре
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Свинячі відбивні, запечені з картопляним пюре

Страва належить до європейської кухні, підійде навіть до святкового столу і процес її приготування зовсім нескладний. Весь час приготування займе близько півтори години. У цьому рецепті потрібно з'єднати м'ясо з гарніром (картопляним пюре) і запекти їх разом. Результат цього з'єднання дуже смачний і незвичайний. Дивовижний смак страви робить її доречною як в якості обіду, так і вечері. Готові свинячі відбивні можна подавати як самостійне блюдо або з овочевим зеленим салатом.

Інгредієнти

  • Картопля - 4 шт.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Свинина (м'якоть) - 400 г.
  • Сир Пармезан - 80 г.
  • Яйце - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю почистити, порізати кубиками, залити водою, посолити і варити 30 хвилин, з моменту закипання.

  • 02

    Петрушку дрібно порізати.

  • 03

    Змішати петрушку з видавленим часником, половиною сиру і 3 ложками соняшникової олії. Подрібнити всі інгредієнти в блендері.

  • 04

    М'ясо порізати на середні шматочки і злегка відбити їх. Посолити і поперчити.

  • 05

    Запанірувати відбивні в приготовленій пасті, добре притискаючи руками панірувальну суміш до м'яса.

  • 06

    Обсмажити свинину на сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку.

  • 07

    М'ясо викласти на деко.

  • 08

    З вареної картоплі злити воду. Додати шматочок вершкового масла і дати йому трохи розтопитися.

  • 09

    Розтовкти гарячу картоплю в пюре.

  • 10

    Взяти яйце і відокремити білок від жовтка. Білок збити міксером до стану тугої піни. Додати білки в пюре і перемішати.

  • 11

    Жовтки злегка збити вінчиком або вилкою. Додати жовтки і решту половину сиру Пармезан в пюре. Перемішати.

  • 12

    Пюре перекласти в кондитерський мішок. На кожен шматочок м'яса видавити з кондитерського мішка пюре. Запікати 25 хвилин у духовці, розігрітій до 180°C.