Соус для устриць класичний
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Соус для устриць класичний

Безумовно, не можна одну і ту ж страву вживати з однаковим соусом, так як є величезна кількість всіляких варіантів, за допомогою яких можна зробити з страви справжній шедевр. Використовуючи цей рецепт, зовсім не обов'язково підбирати якісь спеціальні та особливі спеції, варто тільки використовувати вино, яке може надати родзинку, чого не вистачало раніше. Тепер ви дізнаєтеся, як приготувати соус для устриць класичний, щоб він вийшов чудовим.

Інгредієнти

  • Вино - 500 мл
  • Лимон - 1 шт
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт
  • Олія - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 10
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Тим'ян
  • Часник - 2 зубчика

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і часник помийте, видаліть лушпиння, після цього дрібно наріжте. Чебрець варто промити і струснути. Занадто подрібнювати продукт не варто. Лимон також промийте, розріжте на дві частини. Половинку приберіть, вона залишиться для приготування інших страв, а з другої зріжте цедру, подрібніть її, перетираючи на тертці, лимонний сік видавіть в тарілку.

  • 02

    Візьміть сотейник і вилийте в нього рослинне масло, включіть плиту, почекайте, поки посуд гарненько нагріється. Після цього розтопіть вершкове масло, покладіть в ємність цибулю і часник. Додайте в них чебрець, столову ложку лимонної цедри. Смажте, поки цибуля не набуде золотистого відтінку, займе процедура приблизно п'ять хвилин.

  • 03

    Потім вам варто вилити в ємність сік і вино, додати цукор. Варка соусу займе не більше півгодини. Кришкою ємність не потрібно прикривати, дайте соусу гарненько уваритися. Але не забувайте перемішувати. Потім проціджуйте вино за допомогою сита, щоб залишився один соус. Цибуля, часник і зелень викидайте. Соус повертайте далі варитися ще хвилин на п'ять або десять. Покладіть сіль і перець, перемішайте і зменшіть вогонь.

  • 04

    Подавайте готовий продукт до устриць. Перелийте соус в спеціальну посудину і пропонуйте в теплому або холодному вигляді до устриць, можна прикрасити його гілочкою зелені.