Салат "Волохатий"
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Салат "Волохатий"

Цей салат простий у приготуванні. Буряк для салату краще варити окремо, тому що часу для цього буде потрібно більше, а моркву і картоплю можна варити в одній каструлі, вони варяться однакову кількість часу. Овочі зручніше зварити заздалегідь. Обов'язково потрібно заливати нарізану цибулю окропом на 10-15 хвилин. Ця маніпуляція позбавить від зайвої гіркоти цибулі в салаті. Якщо необхідно приготувати салат "Волохатий" для дітей, то можна використовувати варену ковбасу. Ефект «волохатості» салату додає верхній шар ковбаси. Кількість використовуваного часнику може залежати тільки від смакових уподобань. Після приготування салату потрібно дати трохи настоятися. Він буде набагато соковитіше.

Інгредієнти

  • Копчена ковбаса - 300 г.
  • Картопля - 300 г.
  • Морква - 200 г.
  • Буряк - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Майонез - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Часник - 1 зубчик

Етапи приготування

  • 01

    Моркву і картоплю очистити і відварити до готовності. Також буряк відварити, остудити і очистити.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Далі залити цибулю окропом на 10-15 хвилин, потім воду злити.

  • 03

    Копчену ковбасу нарізати соломкою.

  • 04

    Варені картоплю, моркву і буряк натерти на дрібній тертці.

  • 05

    Майонез викласти в окрему миску, видавити туди через прес часник і добре перемішати майонез.

  • 06

    У салатницю на дно викласти картоплю, змастити майонезом, потім буряк, знову трохи змастити майонезом, а далі шарами викласти цибулю, моркву.

  • 07

    Моркву трохи посолити за смаком і змастити майонезом. Зверху засипати різаною ковбасою і подавати.