Паста з томатами, базиліком і часником
Кількість порцій - 5
Час приготування - 45 хв

Паста з томатами, базиліком і часником

Такі звичні для нашої людини макарони - це лише один з численних видів італійської пасти. Паста (Pasta) перекладається з італійської як "тісто". Цим словом позначають як макаронні вироби, так і страви з них. Шанувальники італійської кухні вже давно оцінили таку страву як паста з базиліком і часником. Готова страва має збалансований гостро-солодкий смак, досить ситна і неймовірно корисна, оскільки до її складу входять тільки натуральні продукти. Томат трохи пом'якшує смак італійських трав, роблячи блюдо ніжним на смак. Якщо ви віддаєте перевагу ситному сніданку, паста - відмінний варіант.

Інгредієнти

  • Помідори черрі - 450 г.
  • Лапша - 450 г.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Часник маринований - 1 с. л.
  • Чебрець подрібнений - 1 ст. л.
  • Орегано подрібнений - 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Пармезан тертий - 50 г.
  • Базилік - за смаком
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.

  • 02

    Помідори черрі розрізати навпіл.

  • 03

    На сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю і часник протягом 2-3 хвилин.

  • 04

    Потім додати спеції і обсмажити поки часник не почне ставати золотисто-коричневого кольору, а потім вже додати помідори і цукор.

  • 05

    Добре перемішати вміст сковороди, зменшити вогонь і залишити на вогні на деякий час.

  • 06

    Відварити локшину в підсоленій воді до стану аль-денте (ступінь готовності продуктів, коли, будучи повністю готовими, вони зберігають відчутну при укусі внутрішню пружність). Воду злити, а локшину додати до соусу.

  • 07

    Добре перемішати. Зверху посипати тертим пармезаном і базиліком за смаком. Знову добре перемішати і подавати.