Томатний суп-пюре з базиліком
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Томатний суп-пюре з базиліком

Цікавий факт - існують дикі томати, плід яких відносять до ягід, а не до овочів. Вчені довели, що помідори, які пройшли термообробку, продовжують життя, а томатний сік називають одним з найбільш корисних і навіть полівітамінним. Сік томатів допомагає вироблятися серотоніну (гормону радості) в організмі, тому допомагає знімати наслідки стресів і напруження. Сік базиліка вживають для лікування гастриту, харчових отруєнь і колік. Такий суп можна при подачі прикрасити сметаною чи вершками. В одній порції дієтичного томатного супу міститься всього 70 калорій.

Інгредієнти

  • Помідори - 6 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Оливкова олія - 6 ст. л.
  • Базилік - 40 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Бульйон - 500 мл.
  • Вода - 500 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно очистити і нарізати кубиками помідори.

  • 02

    Цибулю з морквою також слід очистити і нарізати.

  • 03

    Потім всі ці овочі необхідно злегка протушкувати на повільному вогні з додаванням олії.

  • 04

    Після цього необхідно овочі подрібнити на блендері.

  • 05

    Тепер отриманий склад необхідно перемістити в каструлю і довести до кипіння, додавши цукор.

  • 06

    Потім можна вливати бульйон і воду, знову все довести до кипіння.

  • 07

    Потім можна додавати промитий і дрібно посічений базилік. Після цього суп слід варити ще 5-7 хвилин.