Цибулевий мармелад
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Цибулевий мармелад

Це вишукане блюдо французької кухні. Цибулевий мармелад популярний у Франції, Англії. У Європі він продається в магазинах. Необхідно відзначити, що цибулю (білу чи червону) для цього рецепта краще вибирати солодку і соковиту. У процесі приготування страви важливо стежити, щоб цибуля не підгоріла, інакше мармелад може гірчити. Подають цибульний мармелад до сиру, м'яса, паштету, можна з хлібом і вершковим маслом, тостами. Цибулевий мармелад (конфітюр) можна приготувати про запас і зберігати півроку, для цього розкласти його гарячим в простерилізовані банки як варення.

Інгредієнти

  • Цибуля - 3 кг.
  • Вершкове масло - 250 г.
  • Червоне сухе вино - 0,75 л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Коріандр - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Очищену цибулю нарізати півкільцями.

  • 02

    У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.

  • 03

    Додати до масла цибулю і поставити каструлю на середній вогонь. Періодично помішуючи, готувати протягом 1 години.

  • 04

    Додати в соус вино, оцет, мед, сіль і приправи.

  • 05

    Варити ще 1 годину, поки цибуля не перетвориться на мармелад.

  • 06

    Вийняти чебрець з каструлі і готовий мармелад ще гарячим розкласти в підготовлені банки. Остудити і зберігати в прохолодному місці.